Mutfak Dolabı Boyanır Mı? Mutfak Dolabımı Nasıl Boyarım?

Isonem Haber Medya



Mutfak dolapları bir evin kalbidir. Mutfağa giriş yaptığınızda ilk göze çarpan yerdir. Sürekli vakit geçirdiğiniz, severek yemekler yaptığınız ve aldığınız güzel yemek takımlarınızı zevkle yerleştirdiğiniz mutfak dolaplarınızın güzel gözükmesi sizin içinizi açıp, ferah bir görüntü sunarken misafirleriniz için de ilgi odağı olacaktır. Eskimiş, yıpranmış ve sararmış mutfak dolaplarını yenilemek maliyetleri olduğu için her mutfağınıza girdiğinizde üzülmenize gerek yoktur. Bu yazımızdan sonra ekonomik ve oldukça kolay bir uygulama ile sizler de mutfaklarınızı yenileyebilir ve ev bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Isonem ile hayallerinizdeki mutfak görüntüsüne sahip olurken kendineze de yenileme hissi yaratabilirsiniz.

Mutfak dolabı için hangi boyayı kullanabilirim?

ISONEM HOBBY PAINT mutfak dolapları için kullanılabilmektedir. Tüm yüzeylere mükemmel yapışma özelliğine sahip, su bazlı, akrilik esaslı, sağlığa zararlı herhangi bir madde içermeyen, son derece dayanıklı yeni nesil bir boyadır. Her türlü ahşap yüzeye mükemmel yapışmasının yanı sıra, mobilya, seramik, porselen, kumaş, deri, duvar, taş, kâğıt, karton gibi yüzeylerde yüksek kapatıcılık ve dekoratif bir görünüm sağlar. İç ve dış tüm mekânlarda kullanıma uygundur.

ÖZELLİKLERİ
• Mükemmel örtücülüğe sahiptir.
• Fırça izi bırakmaz, pürüzsüz bir lm tabakası bırakır.
• Mükemmel yapışma özelliğine sahiptir.
• Akışkan ve dayanıklıdır.
• Kir tutmaz, nemli bez ile kolayca temizlenebilir.



Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır?

Şimdi sizlere adım adım mutfak dolabınızı nasıl boyayacağınızı anlatacağız.

1. ADIM

Öncelikle, boya olmaması için tüm tutamaçlar gibi kısımları çıkarın. Dolaplarınızın ve çekmecelerinizin içlerini boşaltın. Uygulama yapılacak yüzeyin mutlaka temiz olması gereklidir. Çıkmayan ve boyamak istemediğiniz bölümler için bant kullanabilirsiniz.

2. ADIM

Yüzey tüm toz, kir, yağ gibi boyanın yüzeye tutunmasını azaltacak tüm etmenlerden arındırılmış olmalıdır. Bu yüzden bir temizleyici ile tüm boyanacak kısımları temizleyin. Temizleyici değen kısımlardan sürdüğünüz temizleyicinin güzel bir şekilde temizlendiğinden emin olun.



3. ADIM

Pürüzlü gördüğünüz kısımları zımpara yardımı ile pürüzsüzleştirebilirsiniz. Uygulama öncesi herhangi bir astar kullanımı gerektirmez. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra Isonem Hobby Paint ambalajını açıp homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

4. ADIM

Gerekli ön hazırlığı yapılmış yüzeye ürün inceltilmeden 2 veya 3 kat halinde, ipek fırça, ipek rulo, kadife rulo veya sünger rulo ile uygulamaya başlayabilirsiniz. Uygulamanın, uygulama aparatı yüzeye fazla bastırılmadan yapılarak boyanın homojen bir şekilde yüzeyde yayılmasını sağlanmanız gerekir. İkinci kat uygulaması ilk kat kuruduktan sonra yapılarak boya uygulamasını tamamlayabilirsiniz.

5. ADIM

Islak zemin kullanımı olmayan, normal kullanımı olan yerler için uygulama sonrası bıraktığı parlak görünüm sayesinde ilave bir vernik uygulaması gerektirmez.  Yapısı gereği uygulama esnasında yüzeyde mükemmel yayılırken gerekli düzeltmeler için kullanıcıya istenen süreyi tanır. Doğrudan suya maruz kalacak alanlarda boyanın koruma altına alınması önerilmektedir. Boyanın tamamen kuruduğuna emin olduktan sonra tutamaç kısımlarını takabilirsiniz.

Uygulama videosunu izlemek için tıklayabilirsiniz.

Isonem Hobby Paint renklerini keşfetmek için tıklayabilirsiniz.

Yeni mutfağınızı güle güle kullanın. 

x