Mutfak Ve Banyo Fayanslarımı Nasıl Boyarım?

Isonem Haber Medya

Mutfak Fayansları Nasıl Boyanır ?

Uzun süredir yaşadığınız evinizin yeniliklere ihtiyacı vardır. Örneğin mobilyalarınız, beyaz eşyanız veya eski tip fayanslarınızın artık değişmesi gerekli olabilir. Eski tip fayans döşemeniz mi var? Dert etmeyin! Artık fayans yenilerken maliyetli ve uzun süre sonucunu bekleyeceğiniz zamanlar eskide kaldı. Kısa süre içinde, az maliyetli ve kendinizin bile yapabileceği fayans boyama işlemini sizler için detaylı anlatmak istedik. Yaparken hem çok eğleneceğiniz hem de sonucundan çok memnun kalacağınız bir yenileme işlemi olacak. Üstelik fayanslarınız değiştirilmiş gibi yepyeni bir görünüme kavuşacak ve su yalıtımı özelliğinin yanı sıra aşınmaya, kimyasala karşı dirençli yapısı ile uzun süreler kullanım imkanı sağlayacak.

1. ADIM FAYANS TEMİZLİĞİ

Fayanslar yıllar geçtikçe aşınma ve yıpranma belirtileri gösterebilir. Bu yüzden tüm işlemlerden önce yapılması gereken dolgu ve derz işlemi varsa yapılmalıdır. Derz ve dolgu tamiratları bittikten sonra fayans yüzeyinin tüm kir ve tozdan arındırılma işlemi yapılmalıdır. Temizleme kısmı çok önemlidir. Fayanslar genellikle, mutfak ve banyo gibi çok sık kullanılan alanlarda bulunur, bu sebeple kir ,sabun artığı, yağ gibi pek çok kire maruz kalır. Sürülen kimyasalın tamamen fayans üzerinden arınmış olması gereklidir. Boyanacak yüzey güzelce temizlenip, kimyasaldan da arındıktan sonra süpürgelik tarzı boyanmasını istemediğiniz alanlara koruma bandı çekilir. 

2. ADIM ASTAR KULLANIMI VE ÖNEMİ

Fayans boyamanın en önemli adımlarından biri astar kullanmaktır. Astarlar, istenmeyen renkleri ve tasarımları gizler, ayrıca boyanın fayanslarınıza daha iyi yapışmasına yardımcı olur. 
ISONEM EP PRIMER karışım oranına göre kullanıma hazır setler halinde temin edilmektedir. Karışım ömrüne dikkat edilerek uygulama yapılacak kadar karışım hazırlanmalıdır. Karışıma başlamadan önce malzeme sıcaklıklarının 15 ile 25°C arasında olduğundan emin olunmalıdır. A bileşeni, 300 - 400 devir/dk’lık mekanik karıştırıcı ile 2 - 3 dakika, içerisine hava sürüklemeden iyice karıştırılmalıdır. Daha sonra, B bileşenin tamamı A bileşeni içine boşaltılmalı ve B bileşeninin içinde malzeme kalmadığından emin olunmalıdır. Homojen bir karışım elde edilinceye kadar en az 4 dakika karıştırılmalı ve hazırlanan karışım 30 - 40 dakika içerisinde tüketilmelidir.



3. ADIM BOYANIN KARIŞIMI VE UYGULANMASI

Astarın kuruma süresi 24 saattir. 1 kat ISONEM EP PRIMER ASTAR uygulamasından sonra istediğiniz farklı renkte ISONEM SHINE FLOOR uygulayabilirsiniz. Astarın kuruması için 24 saat bekledikten sonra ISONEM SHINE FLOOR setindeki B bileşenini A bileşenine ekleyip homojen dağılmış bir karışım elde edene kadar 2 dakika boyunca sürekli olarak karıştırınız. ISONEM SHINE FLOOR elektrikli karıştırıcıyla (300-400 dev/dk.) veya başka uygun bir mekanik karıştırma aleti ile karıştırılmalıdır. Uygulama istenilen kalınlık elde edilecek şekilde epoksi rulo ile yapılmalıdır. Pürüzsüz ve yüksek kapatıcılık özelliği vardır. Sudan ve kimyasallardan etkilenmez, aynı zamanda su yalıtımı sağlar. Üzerine ekstra korumaya gerek yoktur.

İşte yeni fayanslarınıza kavuşmak 3 adımda kolay! İçinizi açacak renklieri veya sadelikten hoşlananlara beyaz ve soft tonları buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

x